lauantai 12. joulukuuta 2015

Virkatut pyyhekoukut

Ennen lankakerätkin oli isompia. En muista koska tämänkin kerän olen ostanut, mutta nyt se alkaa kohta olla puolessa välissä ja kaikenlaista jouluista siitä on tullut virkkailtua. Eikä vielä ole tullut edes solmua vastaan.

Jouluverhoja ripustaessa huomasin, että minulla on purkillinen ylimääräisiä verhoklipsuja, koska olkkarissa on verhotangot eikä sinne tarvi näitä. Päätimpä tehdä muutaman jouluisen klipsun. Malli saattaa olla jonkun muun mutta en katsonut sitä mistään, joten se on nyt ihan hatusta vedetty tällä kertaa..


Langankiertoon 2 kjs , 3 p, 2 kjs, 4 p, 2 kjs, 4 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs piilosilmukalla langankiertoon ja takaisin toiselle riville. 2 kjs, p jokaiseen p:seen, ekojen kjs:n kohdalle 5 p, kärjessä oleviin 2 p, 2 ks verhoklipsiin, 2 p ja samoin p jokaiseen p:seen, kjs:n kohdalle 5 p ja viimeisen p:n kohdalla 2 kjs yhdistetään ps:lla. Ps:lla alas ja 25 kjs liitetään ps 1. silmukkaan ja katkaistaan lanka.


Tietty nämäkin vois kovettaa, mutta kivemman tuntuiset näin ja pestäkkin voi, jos osuu oikein multaiset kädet kohdalle.. tai klipsit menevät pesuräteille..


Tämä joulu taitaa olla ensimmäinen, kun olen tehnyt tai hankkinut kaiken ajoissa. Tänään käyn vielä katsomassa parille nuorimmalle kummilapselle jotain ihan kaupungista asti. Ei minkäänlaista stressiä ja joulukalenterikin on vasta puolessa välissä..


Joulusiivoukseksi riittää keittiön pöydän tyhjennys ja irmurointi. Kynttilät ja jouluvalot palamaan, niin tunnelmaa syntyy.

Ruoat aion ostaa kaupasta. Leivon vielä muutaman kerran: Pipareita, torttuja, hedelmäkakku. Meillä leipomukset syödään ennen joulua; Vien töihin tai tarjoan ystäville. Jouluna jälkiruoaksi kahvin kanssa tarjoan suklaata, jäätelöä ja mansikoita.




Ihanan kiireetöntä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti